By achmedlien | July 29, 2009 - 1:29 pm - Posted in Astronomisch gedachtegoed, Nederlands, Onbedoelde mening

Het is niet dat ik mezelf er makkelijk van af wil maken, maar mensen toch, kunnen we geen eind maken aan die 800×600 beeldschermresolutie? Dat gebruikt toch niemand meer? Grade de boel eens up naar een schermbreedte van 1024. Als webdesigners kunnen we hier anders echt niet meer tegen op bouwen!
Geloof me nou, 800×600 is echt passé.

Hiermee zal ik waarschijnlijk wel erg tegen de schenen trappen van onze Retroman. Hij is namelijk een groot liefhebber van de nostalgische computerglorie. Maar hoeveel mensen hebben nog zo’n retromonitor thuis staan waar we vroegâh met die gele bolletjesslikker achter die fluorescerende spookjes aanjoegen?
Begrijp me niet verkeerd Retroman, als jij het plezierig vindt om op een oude Atari of ZX spectrum met die pixelhappende pizza te spelen, moet je dat rustig doen. Maar als je gaat internetten hoop ik dat je met je tijd mee bent gegaan.

Deze resolutiedevolutie doet mij ook erg denken aan mensen als die collega van mij die voldoende genoegdoening vindt in het spelen met een computerpoppetje die loopt met de pijltjestoetsen en schiet of springt met de spatiebalk, controltoets of entertoets.
En natuurlijk vind ik dat ook wel eens leuk om te doen. Maar als je gaat internet, dan doe je dat toch niet meer met een 800×600 scherm, laten we nou eerlijk zijn!?!

Leuk en aardig die voorliefde voor ‘toen alles nog simpel was’. Voor een luie programmeur als ik is het geen doen om dit brede publiek tevreden te houden. De één wil het liefst in hologram de nieuwste RPG kunnen beleven terwijl de ander zich afvraagt waarom niemand Q-bert of Knightlore nog kent.

Nota bene diezelfde collega Peter die eerder op onze Tycoon Newspaper een artikel over hem geschreven kreeg over High Definition Shit heeft nu een aquarium van een monitor op zijn bureau staan. Het hypocriete lef! Ik ben nog nooit bij hem thuis geweest, maar durf te gokken dat er een virtual reality bril op z’n nachtkastje ligt.

Het spijt me voor al  die mensen die de pixels nog willen kunnen tellen op hun monitor, maar als WSNOI niet lekker meer draait op 800×600 schermen, dan meen ik weinig publiek te hoeven missen als ik deze link mag geloven:
http://www.webgenerator.nl/webdesign-tips-schermresoluties.htm

Bij deze kiep ik de 800×600 in de container! Hatza!

This entry was posted on Wednesday, July 29th, 2009 at 13:29 and is filed under Astronomisch gedachtegoed, Nederlands, Onbedoelde mening. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

11 Comments

  1. July 29, 2009 @ 15:15


    Wag effe maatje, da zie je effe vekeerd
    Die pijp waar ik nu achter zit is een soort IT-schutting. En is professioneel gezien nodig, om allerhande zaken die zichtbaar ‘kunnen’ zijn in virtuele vensters op een reëel scherm, op een makkelijke manier te visualiseren. En dan ook voornamelijk nog, om niet geheel paranoia te worden van die hele handel.

    Een aquarium is zo’n glazen ding met van die vrolijk zwemmende worteltjes.
    En die ben ik nog niet tegengekomen op mijn schutting !

    Posted by Postit
  2. July 29, 2009 @ 15:26
  3. July 29, 2009 @ 16:48


    Ik wil niet oud en sentimenteel over komen maar snik, goeie ouwe tijd…..

    Posted by Jan Stekels
  4. July 29, 2009 @ 19:47


    Het is toch om bij weg te dromen:
    – Bomberman
    – Choplifter
    – Burgertime
    – Frogger
    – Oil’s Well
    – H.E.R.O.

    Zomaar een greep van Retro games van een praktisch gelijknamige site: http://www.classic-retro-games.com/

    Je kunt ze daar nog downloaden en eenvoudig afspelen ook. Aanrader!

    Posted by Gsorsnoi
  5. July 29, 2009 @ 20:24


    Dat hij een groter scherm wil omdat hij het dan beter kan zien, kan ik me nog iets bij voorstellen (hij is tenslotte ook al een dagje ouder). Maar waarom gaat hij al die vensters die hij opent meteen weer verkleinen? Om maar zoveel mogelijk venstertjes op dat mooie, grote beeldscherm te kunnen krijgen.

    Vind je het gek dat hij nog steeds elke dag een beetje paranoia naar huis gaat omdat hij nog steeds niet kan lezen wat er op die grote “IT-schutting” staat.

    Posted by PiCo
  6. July 29, 2009 @ 22:14


    het kan aan mij liggen, maar is dat geen 600 bij 800 scherm in plaats van andersom?

    Posted by Jara
  7. July 30, 2009 @ 12:29


    Je kan natuurlijk ook nog even langs de Optiekboer voor een mooi dichtbij brilletje.

    Posted by Jan Stekels
  8. July 31, 2009 @ 16:29


    Blablabla…goeie ouwe tijd…blablabla…jaren ’80…blablabla…mooiste periode van mijn leven…blablabla…Atari 2600…blablabla…Commodore 64…blablabla… mooie blokkerige pixels…blablabla…geen stomme texturemapping, anti-aliasing, gouraud shading en weet ik veel wat nog meer…blablabla…toen waren computers tenminste nog leuk…blablabla…om over films en muziek nog maar te zwijgen…blablabla….Pac-Man Bubble Bobble Donkey Kong Pitfall Q*Bert Kung-Fu Master Ghosts ‘n Goblins Joust Outrun Space Harrier Double Dragon Galaga Shinobi International Karate Gauntlet Rampage Barbarian Wonder Boy River Raid Keystone Kapers After Burner Last Ninja enz. enz. enz.

    Ik heb mijn gezeur maar even samengevat, want anders zou er minimaal een resolutie van 2048 x 1536 pixels nodig zijn geweest om mijn hele mijmerverhaal op een normale manier op deze pagina te proppen.

    Posted by Retroman
  9. July 31, 2009 @ 16:44


    Double Dragon (ik smelt al bij de gedachte)

    Ik begon me al zorgen te maken Retroman. Was bijna bang dat je niet meer zou reageren.

    Eigenlijk ben ik ook maar een beetje aan het zeveren (alsof iemand dat zou verbazen):
    Inmiddels moet je tegenwoordig zo gigantisch veel moeite doen om die heerlijk simpele spellen van vroeger nog te kunnen afspelen. Met Vista heb je vaak het ge-eikel dat je een oud spelletje niet meer kan spelen, omdat deze niet in de MS-DOS popup verwerkt kan worden.
    Daar zijn wel weer wat trucen voor te bedenken, zodat je ze toch kan afspelen op Vista, maar man, wat een gedoe om die goede oude tijden te kunnen herleven.

    En wat mis ik het …. * SNIK *

    By the way: ik heb de pixels van je samengevatte mijmerberichtje even opgemeten:

    500 x 265 pixels

    Tegenwoordig speel ik trouwens Ghouls en Goblins op de Wii, hoe vin je die?

    Posted by Achmed Liën
  10. August 3, 2009 @ 09:39


    Jaaa Ghosts ‘n Goblins en Ghouls ‘n Ghosts, dat waren nog eens toppers! Ik was al helemaal verslaafd aan deel 1 toen ik die voor het eerst speelde in een arcade ergens in de vroege jaren ’80. Ik was daarom ook blij verrast toen ik een paar jaar later toevallig een versie van dat spel vond voor mijn geliefde Commodore 64.
    Ghouls ‘n Ghosts had ik vrijwel tegelijk met m’n Megadrive gekocht en daar had ik ook flink wat uurtjes in gestoken. Ik kan me nog goed herinneren dat je pas een einde te zien kreeg nadat je ‘m twee keer achter elkaar had uitgespeeld (en dan moest je ook nog een specifiek wapen bij je hebben, want anders ging het feest niet door, aaargh)!
    Op dit moment heb ik beide spellen (plus Super Ghouls ‘n Ghosts, die is NOG moeilijker!) op de PS2 als onderdeel van de Capcom Classics Collection.

    Wat emulators betreft: ik heb er onlangs twee aangeschaft. Eentje voor de C64 (genaamd C64 Forever) en eentje voor de Amiga (genaamd, hoe verrassend, Amiga Forever), en volgens mij werken die wel onder Vista.
    Ook heb ik gelijk een hele berg ROMs gedownload om lekker mee aan de slag te gaan.

    Nu alleen nog de tijd zien te vinden om die duizenden spellen uit te proberen…

    Posted by Retroman
  11. August 7, 2009 @ 21:42


    pixelhappende pizza !!!!

    Whahahaha! Oh mensen ligt het aan mij ?
    Ik kom niet meer bij!!!!!

    Groetjes,

    Jolientjuh!

    Posted by Jolien van Biesheuvel

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.