By gsorsnoi | July 22, 2012 - 2:22 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik

Deze uitspraak, die doorgaans door onze Retroman gebezigd wordt, zal in de komende periode vaker van toepassing zijn op de frequentie waarin je nieuwe artikelen zult aantreffen in de Tycoon Newspaper. Met een kleine op komst, voorbereidingen die daarvoor in het algemeen getroffen moeten worden en de verbouwing die dat met zich mee brengt, ontbreekt het mij de laatste tijd steeds vaker aan inspiratie en vooral tijd om eens rustig op een lekker artikeltje te gaan zitten kleien. Mijn vaderlijke gevoelens beginnen steeds meer op te borrelen en met de te leveren inspanningen zit ik ‘s ochtends of ‘s avonds steeds vaker op de bank met het een overheersende voorkeur een goed boek op schoot te trekken i.p.v. er zelf één te schrijven. Dat is even jammer voor mijn geesteskindjes natuurlijk, maar zodra ons biologisch kindje de eerste voeten op Aardse bodem zet, zal hij of zij beslist mijn onverdeelde aandacht gaan nodig hebben. Laten we de moeder en de grote zus ook niet vergeten bovendien.

Reken er dus op dat het in de komende maanden steeds vaker voor zal komen dat er enkele weken voorbij zullen trekken vooraleer er weer wat nieuws te lezen valt. Het is een logisch effect dat je ook ziet wanneer je als vrienden jaren met elkaar optrekt en tegen de leeftijd van adolescentie – of een paar jaar daarna – merkt dat je langzaam uit elkaar begint te groeien. Dat is helemaal niet erg. Het is een onvermijdelijk proces. Je wordt verliefd, trouwt, krijgt kinderen en uiteindelijk kom je in een fase terecht waarin je vooral gewoon met je eigen gezin bezig bent. Ik ben reeds ouder van een puberende dochter, dus ben al wat gewend in tijd- en aandachtverdeling in dat opzicht. Toch zie ik gebeuren dat ik aan mijn huidige hobby’s een stuk minder toe zal komen. Unfortunately peanutbutter.

Om mijn creatieve uitspattingen niet helemaal te hoeven missen, heb ik de afgelopen tijd extra inspanningen geleverd de Quiz van de Maand op poten te krijgen. Dit spel op WSNOI, waarin je onafgebroken van quizen zult kunnen genieten, is nog niet zo heel lang geleden van start gegaan op deze site en belooft jullie voorlopig nog wel even bezig te kunnen houden. De tijd dat ik op het oude niveau in een kort tijdsbestek veel spannende verhalen zal schrijven, komt gerust wel weer. Geen van de geplande verhalen komt echt op een zijspoor te staan. Deel 2 van de lopende VZD zal niet worden gecanceld, Achmed blijft monsterachtige gedrochtbeschrijvingen produceren en Rina’s raadsels zul je in de komende maanden ook gewoon mogen blijven verwachten… het ‘wanneer’ is alleen steeds de vraag. Ter vergelijking: Clive Cussler ging ook pas op z’n 55e zijn bestsellers schrijven toen Dirk eenmaal het huis uit was. De goede man is nu boven de tachtig en publiceert nog altijd pageturners.

Daarom houd ik mezelf voor: de Tycoon Newspaper wordt zelf nog eens een boek.

Verstuurd vanaf mijn I-Navelpad

This entry was posted on Sunday, July 22nd, 2012 at 14:22 and is filed under Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Comments

  1. July 22, 2012 @ 14:33


    Zo zie je maar weer: persoonlijk geluk is de vijand van creativiteit!
    In dat kader hoop ik de komende tijd zo weinig mogelijk op de TN aan te treffen 😉

    Posted by BoB de Winter
  2. July 22, 2012 @ 14:35


    Ik denk niet dat er iemand zal zijn die vindt dat je verkeerde prioriteiten stelt. Het is idd iets wat bij het leven hoort en bovendien iets heel moois voor jou en je gezin. Geniet ervan zou ik zeggen en als je ergens een keer de tijd en de rust vindt om een artikeltje te schrijven zien we het vanzelf wel verschijnen. Wellicht brengt de kleine zelfs een heleboel inspiratie en leuke anekdotes.

    Posted by Zombie
  3. July 22, 2012 @ 23:11


    Bedankt voor de leuke reacties heren! En ach, wie weet, verschijnen er wel zo ineens na elkaar weer een aantal artikelen. Verder denk ik dat de kleine spruit inderdaad een bron van inspiratie zal zijn. Al hoop ik maar dat het Achmed niet te veel zal inspireren. Een klein monstertje zitten we niet zo op te wachten…

    Posted by Gsorsnoi
  4. July 23, 2012 @ 08:48


    Dat tijdstip heb ik trouwens leuk uitgekozen om een artikel te plaatsen: July 22, 2012 – 2:22 pm
    Hoop tweetjes! 😛

    Posted by Gsorsnoi
  5. July 24, 2012 @ 09:51


    Ik sluit me bij de heren hierboven aan. Geniet de komende tijd lekker van je gezinnetje!

    Het lijkt me trouwens sowieso gezond voor jou om eventjes verlost te zijn van al die stemmetjes in je hoofd 😉

    Posted by Retroman

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.