By tinusicket | May 25, 2014 - 10:16 pm - Posted in Duimzuigerij, Nederlands, Onbedoelde mening


Ben je een man en zing jij onder de douche? Of kun je de neiging niet onderdrukken om sommige liedjes op de radio te gaan willen meezingen? Doe jezelf – en vooral je medemens – een plezier en let er daarbij wel even op bij welke nummers dat dan ook echt kan. Je zal namelijk niet de eerste (stoere) vent zijn, die onbewust besluit de keel open te zetten op muziek waarvan je achteraf denk: “Wat heb ik nou zitten zingen?”
Stel jezelf voor als die kloeke gast, op de weg met een driftig zonnetje op je motorkap en de stereo op 10. Raam open, één hand aan het stuur en de ander die werkeloos en lui uit je autoraam naar buiten bungelt. Je bent helemaal het mannetje en geniet naast het weer van je favoriete radiozender. Totdat…
…de diskjockey een nieuwe plaat inzet en je zonder dat je het weet aan het meejengelen bent met, jawel, ‘A Thousand Miles’ van Vanessa Carlton!

Deze scène doen de ingewijden vast met weemoed terugdenken aan de Amerikaanse succesvolle comedy uit 2004: ‘White Chicks’, waarin de twee FBI-agenten Kevin en Marcus Copeland het onorthodoxe idee opvatten om zichzelf als blondines te verkleden en zo een val zetten voor de potentiële ontvoerders van twee vooraanstaande zusjes die zij met hun outfit zouden moeten voorstellen. Bijzonder detail: de twee agenten hebben beide een donkere huid, wat hun transformatie tot deze blonde chickies op zichzelf al hilarisch maakt.

In deze film treedt een moment op waarin één van de undercover-agenten met het personage Latrell Spencer (football player Terry Crews) in de auto zit. Menigeen zal toen door zijn stoel zijn gezakt van het lachen toen de autoradio werd aangezet en Latrell overtuigend op de eerste noten reageerde:

“How did you know? I love this song!” en vervolgens vol overgave met ‘A Thousand Miles’ begon mee te zingen.

Het heeft mij uiteindelijk een keer op het idee gebracht om daar nou eens een lijst van te gaan samenstellen. Het moest een lijst gaan voorstellen met tenminste tien nummers die je als man dus beslist niet, zeg maar gerust NOOIT, moet gaan meezingen. En het resultaat mag er wezen.

Hier zijn de 10 nummers die werkelijk ‘not done’ zijn, met op één mijn persoonlijke favoriet (het is maar wat je favoriet noemt!):

 1. Man i feel like a woman – Shania Twain
 2. I’m every woman – Whitney Houston
 3. Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) – ABBA
 4. Ring my bell – Anita Ward
 5. You Make Me Feel Like A) Natural Woman – Aretha Franklin
 6. I’m a big big girl – Emilia
 7. Push my button – Sugarbabes
 8. Girls just want to have fun – Cindy Lauper
 9. A Thousand Miles – Vanessa Carlton  (film White Chicks)
 10. I’m Not A Girl, Not Yet A Woman – Britney Spears

Nummers die de top 10 net niet gehaald hebben, maar je als man beslist ook niet moet gaan zitten meeblerren:

11. Material Girl – Madonna
12. Nobody’s Wife – Anouk
13. Bootylicious – Destiny’s Child
14. If I were a boy – Beyoncé
15. Shy Guy – Diana King
16. It’s raining man – Weather Girls
17. Stayin’ Alive – Bee Gees
18. I’m Coming Out – Diana Ross
19. One Minute Man – Missy Elliott
20. Don’t you want me – The Human League
21. Let’s Hear It For The Boy –  Deniece Williams
22. Holding Out For A Hero – Bonnie Tyler
23. Jenny From The Block – Jennifer Lopez
24. Bad Boy – Miami Sound Machine

By Stefanie Gotch | May 20, 2014 - 5:04 am - Posted in Duimzuigerij, Games, Nederlands, WSNOI

Beste Snooiers, spelers van WSNOI,

Er gaat op WSNOI een fundamentele wijziging aan staan te komen m.b.t. het verdienen van geld. Er zal gesleuteld gaan worden aan het mechanisme waarop de Onbestaande beroepen generator jou aan een baan gaat helpen.

De nieuwe spelregels zullen er aldus als volgt uit gaan zien:

1. Snooiers mogen voortaan nog maar 1x per maand solliciteren.
2. Raak je je baan kwijt, dan krijg je een keuze voorgeschoteld:

 • Wil je binnen dezelfde maand opnieuw kunnen solliciteren? Dan moet je deze extra sollicitatiemogelijkheid eerst vrijspelen door een een x-aantal sterren(*) bij elkaar te spelen (vanaf het moment van baanverlies). Dit gaat de gehele maand zo door.
 • Wil je je baan behouden, bijvoorbeeld omdat het salaris je wel aanspreekt? Dan zul je binnen dezelfde maand nog moeten levelen. Levelen wil zeggen dat je zoveel sterren bij elkaar moet hebben gespeeld dat je weer een duizendtal sterren verder bent. Spellen zoals het zoeken naar pakketjes, Bakkie Snooi en Picture Tycoon lenen zich hier goed voor.

3. Onbestaande beroepen zullen worden gebonden aan een contractduur. Tijdens het sollicitatieproces zul je worden geïnformeerd hoe lang het contract geldig is. Na 2, 3 of 4 maanden – afhankelijk van de duur – loopt je contract af en krijg je meteen de mogelijkheid opnieuw te solliciteren.
4. Op de 28e van de maand krijg je jouw salaris uitbetaald, mits je al meer dan 14 dagen in dienst bent.

( * = Afhankelijk van welk level je hebt op WSNOI zul je meer of meer sterren moeten behalen om weer opnieuw te mogen solliciteren. Er gaat wel een ondergrens gelden van 50 sterren.)

Zo, menen wij, komt de werking van het zoeken naar een baan op WSNOI dichter bij de werkelijkheid. Daarbij bevordert dit de waarde van de zbersibarn, de munteenheid van WSNOI. Incidentele Snooiers, zij die de site niet zo vaak bezoeken, zullen vermoedelijk überhaupt slechts 1x per maand aan solliciteren toekomen (dus die merken dit verschil niet eens). Fanatieke Snooiers zullen de sterrentargets waarschijnlijk makkelijk halen, afhankelijk van hun level en hoe hoog we de sterrentargets gaan instellen.

We hopen hiermee een revolutionaire wijziging op de site aan te brengen en de speelwaarde van de Onbestaande beroepen generator nieuw leven mee in te blazen.

Wanneer de wijzigingen van kracht zullen gaan zijn, is nog niet helemaal bekend. Uiteraard zal iedereen tijdig hierover worden geïnformeerd.

Heb je vragen naar aanleiding van deze aankondiging? Laat dan even een reactie achter in de comments.

Met vriendelijk groet,

Stefanie Gotch