By rinaoddel | December 28, 2011 - 2:43 pm - Posted in Gevleugelde Uitspraken, Nederlands, Verbaal Genot

“Dat is waar ik mijn lichtelijk hart voor vast houd…”

Uitgesproken door: Vincent, al struikelend in het typen.

Datum: 28-12-2011

Op dit moment zitten de meeste mensen gezellig rond de kerstboom of de open haard, nog nagenietend van de kalkoen waarmee ze zich hebben volgepropt. Mijn maag is echter slechts gevuld met een obstinate Navelpad, dus je zult wel begrijpen dat ik mijn buik vol heb van de feestdagen! Nee, de kille, met bloed doordrenkte ruïnes van Gohes City komen geenszins overeen met de idyllische kerstlandschappen die soms elk jaar door o.a. Coca Cola door de strot geduwd worden. Het moge duidelijk zijn dat Kerst 2011 (of zit ik nu toch in een soort bizarre alternatieve toekomst?) mij allerminst bevalt. Over bevallen gesproken: heb je ooit een geïnfecteerde vrouw geboorte zien geven aan een stel demonische padden? Bij het aanschouwen van zo’n bloedstollend ranzig fenomeen zou de halfverteerde kerststol in jouw maag prompt van richting veranderen en over de vloer kotsen. Als de drie wijzen hierbij aanwezig waren geweest, zouden zij halsoverkop terug naar het oosten vluchten! Maar goed, het wordt tijd om een eind te breien aan mijn verhaal anders raak ik de draad kwijt en dan valt er geen touw meer aan vast te knopen. Voor jou is nu de tijd aangebroken om op oliebollenkraamvisite te gaan en de champagne te ontkurken, maar ik ga maar weer een partij padden in de (fondue)pan hakken en een stoet zombies onthoofden.

Dus: Fijne feestdagen, geniet ervan! Maar denk ook eens aan je geDOOMde vriend Retroman. Deze ninja wringt zich in allerlei bochten, om de wereld te bevrijden van die gekalibreerde gedrochten. Hij is kordaat, en altijd paraat, zelfs als hij tot z’n knieën in de kikkerdril staat!

By rinaoddel | December 20, 2011 - 6:41 pm - Posted in Nederlands

Uitgesproken door een collega:

“Dan ben jij de mede coauteur[…]”

Waarop ik reageerde:

“Is dat zoiets als een assistent co-piloot?”

RONDE 4: 1e aanwijzing.

Het eerste deel van deze serie waarin Rina Oddel jullie net zolang liet raden tot duidelijk werd dat we Devil’s Tower zochten, is ons eigenlijk wel goed bevallen. Daarom trachten we in deze ronde opnieuw een rotsvaste locatie te vinden. Of hij moeilijker is dan de voorgaande rondes? Daar durf ik eerlijk gezegd mijn geld niet meer om te verwedden. Helder is wel dat jullie niet om geld zullen spelen, maar om sterren! Check even de spelregels zodat je weet hoe je mee kunt doen en verras ons eens met de exotische locaties die er in je op komen…

Succes!

1e aanwijzing: Deze rotsformatie aan het strand vind je links onder de bron van de Nijl.

Pot voor deze foto: 105 sterren, toegekend aan BoB

By wilburteerman | December 16, 2011 - 6:00 am - Posted in Alweerwolven, Duimzuigerij, Nederlands, Tycoon Newspaper Archieven

B-b-b-bibber. H-het is k-k-k-koud. D-de mussen v-v-v-vriezen d-dood op het d-d-dak. I-inmiddels i-is het 27 g-g-g-graden… o-o-o-onder nul. D-de eind-r-r-redacteur laat mij met dit k-k-k-klote weer d-dit idiote w-w-w-weerbericht op-l-l-lezen in de v-v-vries-k-k-kou. E-en ik s-s-s-sterf er ook v-v-v-van. E-e-e-er komt damp uit mijn m-m-m-mond d-die d-d-d-direct be-v-v-vriest en er h-h-h-hangt een ijs-p-p-pegel aan mijn Unox-w-w-w-w-… m-m-m-muts. B-b-b-bibber ende ik heb het k-k-k-koud. B-b-b-bibber. M-m-m-morgen wordt het g-g-g-gelukkig 25 graden, m-m-m-maar ook o-o-o-onder n-n-n-nul. E-e-e-en nu b-b-b-kijken jullie het m-m-m-maar. Ik g-ga naar b-b-b-binnen!

By theonologie | December 13, 2011 - 7:32 pm - Posted in Duimzuigerij, Eindelijk uitgeworteld, Nederlands, Scherpe Blik

image by Gsorsnoi

Er komt een tijd dat we alles hebben uitgevonden, zou je soms denken. Dan zijn Mars en enkele manen in ons zonnestelsel allang en volledig door de mens gekoloniseerd. Dromen over de mogelijkheid in één mensenleven een reis te kunnen maken naar afgelegen locaties in ons universum is dan niet langer een fantasie; we stappen simpelweg in een ruimtevaartuig, creëren een wormgat en warpen onszelf naar iedere denkbare locatie in het heelal.

Uiteindelijk raken we verveeld van de zichzelf steeds sneller opvolgende uitvindingen en technieken, dat we steeds vaker terug grijpen op ‘die goede oude tijd’. Vandaag deed ik alvast een voorzetje. Ik had mij op mijn werkplek geïnstalleerd, mijn jas opgehangen en mijn krantje en thermoskan wat achteloos een plek op mijn bureau gegeven. Ik startte mijn pc en begon de dag zoals normaal. Ongeveer een halve dag ging er aan voorbij toen mijn blik ineens werd gevangen door het tafereel dat ik in mijn onbewuste handelingen had gecreëerd.

De rest van de dag… kon ik mijn ogen niet meer van haar afhouden.

‘Spitsvondig’ noemde iemand het aan wie ik de foto had laten zien. Nou, gevonden in de SPITS had ik de dame zeker, maar niet zonder de hulp van wat héél ouderwets ge-paintshop. Er is geen computer aan te pas gekomen, toch wist ik de buste van een schaars geklede dame op de voorpagina van dit gratis dagbad te vergroten tot proporties waar menig man wild van zou worden! Zo zie je maar dat je al foto’s kunt bewerken met hele eenvoudige hulpmiddelen. Een ouderwetse papieren krantje en een thermoskan bleek voldoende.

Ooit zullen we ons niet langer met nieuwe innovaties bezighouden. Waar is die tijd van pixel voor pixel animaties maken met het retro-programma’s zoals Deluxe Paint op een Amiga? Of waarom vinden we niet gewoon een moderne beitel uit? Dan kunnen we daar onze foto’s mee bewerken op Apple Clay Tablet.

By karelriemelneel | December 12, 2011 - 11:55 am - Posted in Contaminaties, Duimzuigerij, Nederlands, Scherpe Blik, Verbaal Genot

image by bookwhisperer, edited by Gsorsnoi

Geen idee wie dit jaar de post bij jullie rond loopt, maar ik hoop dat hij zich snelt en het lot van dit kaartje bezegelen zal. Want stel je toch voor dat hij in de mist loopt, dan kan ik me er iets bij indenken dat hij of zij stapje bij beetje over zijn stuur zal zijn om het allemaal nog te nauw en te nipper bol te benen. De enige manier om het nog een klein beetje onder de druk te kunnen houden, is door het uit de korte pols een windje in de rug te geven. Langzaam bij beetje zal die er dan geen nacht ijs over laten groeien en is het moeilijk de haalbaarheid in te peilen. Het snijdt kan noch wal (en ik kan er theoretisch naast missen), maar uiteindelijk scheelt het maar een nippertje of dit kaartje is bij jullie aanbezeilt.
Om een lang verhaal kort te breien, ga ik er nu een punt mee beëindigen. Zorg ervoor dat je 31/12 genoeg pijlen achter de hand hebt. Dan kan je gecontamineerd met 2012 van start!

By reuzenavelpad | December 9, 2011 - 5:00 am - Posted in De anagrammen, Duimzuigerij, Nederlands, Reuze Navelpad, Verbaal Genot

image by plasticrevolver, edited by Gsorsnoi

Het is weer tijd om ouderwets te gaan ontanagrammaniseren!

Na Retromans succesvolle Titels van videogames uit de jaren tachtig gaan we deze keer weer even lekker om tafel zitten met elkaar. Ui heb ik er naar mijn beste weten nog nooit doorheen gedaan, toch lijkt mij lasagna met ui een heerlijke variatie op hoe wij het normaal gesproken eten. Bij ons zit er tussen de lasagnabladeren meestal toch vooral gehakt, champignonnen, saus en vooral veel kaas. Maar om het een keertje met ui te doen, ach, waarom ook niet? Het lijkt mij een verrukkelijke navelsalade!

In deze aflevering van de anagrammen van de Reuze Navelpad gaan we opnieuw op zoek naar de namen van bekende Nederlanders. Hieronder staat een rijtje met een aantal rare woordencombinaties. Het is de bedoeling dat je uit deze anagrammen weet te ontdekken welke bekende Nederlanders erin opgesloten zitten. Iedere keer dat je meent er één gevonden te hebben, dan kun je je antwoord kwijt in de comments. Voor elk correct opgelost anagram krijg je punten. En om het spel eerlijk te laten verlopen, moet je altijd na het raden eerst even iemand anders de kans geven ook een poging te wagen. Voor de uitgebreide beschrijving van de spelregels verwijzen we je graag even naar het artikel ‘Verse anagrammen, nieuwe regels’.
Trouwe ontanagrammaniseerders kennen het reglement natuurlijk van buiten, maar als je hier nieuw bent, dan is het wellicht wel even prettig bijgelezen te zijn.

Evenals is de vorige uitgaven, staat ook deze maand de anagrammenverzameling weer in het teken van een bijzonder thema. Welke dat is verklap ik nooit. Daar moet je tijdens het oplossen achter zien te komen. Weet jij wat het thema is? Roep het dan gauw in de comments, want als jouw suggestie juist is, dan word je daarvoor met ZB 100,- voor beloond. Dit fictieve bedrag krijg je aan het einde van het spel op jouw Snooi Bankrekening bijgestort.
Eén tip kan ik wel vast meegeven: dit thema moet je (opnieuw) verdacht bekend voorkomen, maar het zijn géén Sportmensen! En het verwarrende is, dat het thema hier nog niet eerder is verschenen.

Word jij deze keer de nieuwe ‘Navelklopper’?

Succes met ontanagrammaniseren!

 • Zit R Erg Mal (geraden door BoB)
 • Samen Gastvrij (geraden door BoB)
 • Meug Uwe Suis (geraden door The Wizard)
 • Turnt Beha Om (geraden door Stoomkoker)
 • Babjak Kroepoek (geraden en ontpluisd door BoB)
 • Ik Pep Ze Er Klojo ( geraden door BoB en ontmaskerd als ‘vreemde eend’)
 • Lasagna Vol Ui (geraden door Zombie)
 • Ragt Oranjes Af (geraden door Sandra)
 • Beef Prater (geraden door Sandra)
 • Melodisch Revu (geraden door Sandra)
 • Linnen Draagtas (geraden door BoB)
 • Beraad Echos (geraden door BoB)
 • Haat Smoesen (geraden door BoB)
 • Nee Ik Echo Stunt (geraden door Stoomkoker)

Met vriendelijke reuzel,

Navelpad

PS: De ‘vreemde eend in de bijt’, zoals Retroman deze de afgelopen keer in zijn tweede editie van het Reuze Navulpak introduceerde, is ons goed bevallen. Daarom heb ik ook deze keer een vreemde eend verstopt. Zie of je hem kunt vinden. Benoem hem expliciet als ‘vreemde eend’ en je verdient er ZB 200,- bij. Er zijn ook twee anagrammen die om een andere reden bijzonder zijn. Probeer er eens achter te komen waarom en leg ons eens uit waarom jij ze opvallend vindt. Omdat ze zo makkelijk zijn, zijn ze beide ZB 50,- waard.

Te laat ingeschakeld?

Je kunt je op onze Tycoon Newspaper-artikelen abonneren door links in het menu onder het kopje ‘Tycoon Newspaper’ een RSS-abonnement te nemen op nieuwe artikelen. Zo wordt je altijd direct op de hoogte gehouden van nieuwe artikelen die hier verschijnen en krijg je dus ook direct bericht wanneer er weer anagrammen zijn.

By tinusicket | December 6, 2011 - 12:21 pm - Posted in Eindelijk uitgeworteld, Nederlands, Retourtje naar hier en terug

RONDE 2: 1x uitgezoomd.

Deel 2 sneuvelde zo snel dat dit een duidelijk signaal voor me was om moeilijkere locaties uit te zoeken. Ik heb direct het vliegtuig gepakt en ben naar de andere kant van de wereld gereisd om een nieuw kiekje te schieten (lees: ik lepel ze gewoon op uit mijn fotoalbum). Opnieuw maar weer de vraag: waar ben ik? Voor de spelregels verwijs ik weer even naar het eerste deel van deze artikelenreeks.

Succes!

Pot voor deze foto:
225 sterren. Geraden door Zombie.

RONDE 1: Niet uitgezoomd.

Na het succes van de eerste ‘Waar ben ik?’ die jullie is aangeboden door mijn collega Rina Oddel, neem ik het stokje met alle liefde over en stel jullie voor het volgende raadsel: waar is bovenstaande foto genomen? M.a.w.: waar ben ik?

Voor de spelregels verwijs ik zolang nog even naar het eerste deel van deze artikelenreeks, maar bereid je er vast op voor dat we de spelregels vanaf de volgende rondes nog wat knapper zullen inkleden.

Succes!

Pot voor deze foto: 200 sterren. Geraden door Blackhearted Goddess.