By gsorsnoi | January 2, 2010 - 6:29 pm - Posted in Algemeen, Duimzuigerij, Nederlands

Nog ietwat murw van de perikelen van 2009 zijn we toch 2010 maar ingestapt. Wat een jaar is 2009 geweest. Vinden jullie ook niet? Wel erg druk moet ik zeggen.

Vijftig mensen die 50 werden en nog eens 20 die elkaar per se het ja-woord moesten geven. Ja, daar kunnen we dan ook geen ‘Nee’ tegen zeggen dan. Of niet dan? 2009 was één groot feest. Voor ons dan. De Koningin zal daar wel iets anders over denken. Erg aangeslagen is ze er wel van geweest.

In ons geval zijn we in dat jaar ook nog verhuisd en ik heb nog flink wat tijd kunnen inruimen om aan de games-afdeling van deze site te werken. Met succes mag ik zeggen. Toch staat er nog heel wat in de steigers. Wat ik zelf belangrijk vond is dat het basisconcept van WSNOI zo als ik dat steeds in mijn hoofd had gerealiseerd kon worden. Met de Steampunk metamorfose is de Hangmangame daar wat in achtergebleven. Maar die is nu ook bijna af.

2009 was het jaar waarin WSNOI werd vernieuwd. In 2010 besteden we meer aandacht aan interactiviteit. WSNOI moet een heuse inlogmodule gaan krijgen waarmee eenmaal ingelogd spelletjes gekoppeld aan jouw account punten in Zbersibarnen virtueel geld moeten opleveren. Geld moet rollen.

Echt geld? Nee, Zbersibarnen worden niet omgezet in euro’s. Wie met WSNOI hoopt zijn of haar eigen bankrekening te laten aangroeien is hier aan het verkeerde adres. Het moet wel leuk blijven. Wij hebben niet de intentie van WSNOI een commercieële site te maken. WSNOI is vooral een hobby die we graag delen met jullie. Wellicht dat we deze koers ooit nog eens veranderen wanneer het succes echt niet meer valt te ontkennen dat we dan echte centjes proberen te verdienen. Maar zouden jullie dat zelf willen? Betalen voor WSNOI en er met een beetje geluk ook wat aan verdienen?
Ik meen dat ik het net al heb gezegd: het moet wel leuk blijven. Laten we het niet te gek maken. We zijn al gestoord genoeg.

Ik wil deze gelegenheid ook nog even aangrijpen om mijn verpletterende waardering uit te drukken voor de vrienden die WSNOI mede mogelijk maken. Alleen van WSNOI kun je bijna al niet meer spreken. WSNOI is er omdat jullie er zijn. Het is vooral WSNOI and friends!
Iemand die in het bijzonder verdient om even in het zonnetje te worden gezet is Retroman. In mij ogen de verassing van 2009. Een hoop mensen zien het email-verkeer tussen hem en mij natuurlijk niet. Maar de hoeveelheid inspiratie voor games, constructive website ideeën, eigen bijdrages met artikelen en de Reuze Navulpak leveren samen op dat deze Retroliefhebber opgenomen mag worden in de WSNOI familie. Welkom Retroman.

Voor drie andere mensen wil ik over 2009 ook mijn bijzondere waardering uitspreken en vermoed dat ook voor de daarop volgende jaren te zullen doen. Deze namen zullen niemand iets verbazen: BoB, voor je trefzekere opmerkingen, je humor en bodemloze bron van kennis. PiCo als meest trouwe commentator, criticus en Galgenspeler. Ja zelfs van comments heb je er de meeste van op jouw naam staan. En Jolien, als WSNOI-fan van het eerste uur toch zeker de trouwste van allemaal.

Iedereen reuze bedankt! Jullie zijn fan-tastisch! Laten we er ook in 2010 iets moois van maken.